9 مرداد, 1399

معرفی کتاب کنترل دود (ترجمه عباس شاملو)

کتاب کنترل دود (ترجمه عباس شاملو)

هندبوک مهندسی کنترل دود:

هندبوک مهندسی کنترل دود با عنوان لاتین (Handbook of Smoke Control Engineering) توسط جان اچ. کلات، جیمز ای. میلک،پل جی. تورنبول، احمد کاشف و مایک جی، فریرا نوشته شده و توسط عباس شاملو ترجمه شده است. این اساتید از مشهورترین متخصصین و پیشروان فناوری کنترل دود در سطح جهان هستند. هندبوک کنترل دود با همکاری انجمن مهندسین گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع ایالات متحده (ASHRAE)، شورای مقررات بین‌المللی (ICC)، انجمن ملی حفاظت در برابر حریق ایالات متحده (NFPA) و انجمن مهندسین حفاظت در برابر حریق (SFPE) به صورت مشترک به چاپ رسیده است.

رویکرد اصلی حاکم بر مطالب ارائه شده در کتاب کنترل دود، رویکرد طراحی سامانه‌های کنترل دود در آمریکای شمالی و مقررات بین‌المللی ساختمان (International Building Code (IBC است. با توجه به اینکه مبنای مباحث مقررات ملی ساختمان و به طور خاص، مبحث سوم با عنوان “حفاظت ساختمان‌ها در برابر حریق”، مقررات بین‌المللی ساختمان (IBC) است و استانداردهای انجمن ملی حفاظت در برابر حریق ایالات متحده (NFPA) نیز در میان مهندسان کشور نسبتاً توسعه یافته‌اند، این کتاب می‌تواند راه‌گشای مناسبی در توسعه مهندسی کنترل دود در کشور باشد. از این رو امید است این کتاب، به واسطه نحوه بیان مطالب و ارائه مثال در هر بخش، برای اساتید، دانشجویان، پژوهشگران، متخصصین حوزه کنترل دود، مهندسین، آتش‌نشانان و سایر عزیزان شاغل در حوزه ایمنی و حفاظت در برابر حریق مفید واقع گردد.

موضوعات و سرفصلها:

در کتاب کنترل دود ابتدا به اصول مکانیک سیالات، نیروهای محرکه دود و تحلیل جریان هوا و دود پرداخته شده است. در بخش‌های بعدی روش‌های طراحی و تحلیل حریق‌های طرح، سناریو حریق، اثرات اسپرینکلرها، حریق‌های پوشش‌دار و سوخت‌های گذرا ارائه شده است. در ادامه سرفصل‌های مربوط به تخلیه متصرفین از ساختمان و اثرات دود بر انسان‌ها مورد بحث قرار گرفته‌اند. پس از بیان مفاهیم پایه، اجزای مکانیکی و الکتریکی و نقش هر یک از آنها در سامانه‌های کنترل دود بررسی شده است.

در بخش‌های بعدی به سامانه‌های فشار مثبت راه پله، نحوه طراحی، روش‌های تحلیل و جزئیات آنها و سپس به سامانه‌های فشار مثبت آسانسور پرداخته شده است. در ادامه اثرات متقابل هریک از این سامانه‌ها بر روی یکدیگر و روش طراحی و تحلیل آسانسورهای تخلیه نفرات در ساختمان‌ها مورد بحث قرار گرفته است. کنترل دود ناحیه‌ای در فصل سیزدهم و مدلسازی شبکه‌ای و نرم‌افزار کانتم در فصل چهاردهم کتاب مورد بحث قرار گرفته‌اند.

در فصول بعدی به مدیریت دود در آتریوم‌ها و فضاهای بزرگ و همچنین کنترل دود در تونل‌های زیرزمینی پرداخته شده است. پس از آن روش‌های مدلسازی و شبیه‌سازی مختلف اعم از ناحیه‌ای، دو منطقه‌ای و دینامیک سیالات محاسباتی (FDS) ارائه شده است. در فصل ۲۱ به مدلسازی مقیاسی و انجام آزمایش در ابعاد کوچک و در فصل ۲۲ به انجام آزمایش‌ها در ابعاد واقعی و تجهیزات اندازه‌گیری پارامترهای فیزیکی اشاره شده است.

در پایان کتاب، در فصل ۲۳ به راه‌اندازی سامانه‌های کنترل دود و بازرسی‌های ویژه پرداخته شده است. در فصل ۲۴ نیز راهبری و اجرای آزمون‌های دوره‌ای سامانه‌های کنترل دود ارائه شده است. در انتهای کتاب و پیوست الف نیز نحوه استخراج برخی از روابط اصلی ارائه گردیده است.

دانلود فهرست کتاب:

همانطور که پیش تر نیز عنوان شد، چاپ اول کتاب کنترل دود با ترجمه عباس شاملو با هدف توسعه و ارتقای دانش مهندسی کنترل دود در کشور در مرداد ماه ۱۳۹۹ منتشر شده و مشتمل بر ۲۴ فصل و ۴۶۰ صفحه است. جهت دانلود فایل پی‌دی‌اف سرفصل‌های کتاب کنترل دود کلیک نمایید.

Handbook of Smoke Control Engineering_Titles_Preview

به منظور سفارش کتاب کنترل دود (ترجمه عباس شاملو) در ساعات اداری با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۸۵۳۶۲۷ تماس حاصل فرمایید.

آموزشی , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *